FAQ

Wat kost de deelname?
Tijdens de voorverkoop kost een stempelkaart voor 4-dagen € 4,- voor individuele lopers en groepen.
Een stempelkaart voor 4-dagen op de dinsdag (eerste dag avondvierdaagse) kost € 5,-.

Kan er ook 1 of 2 dag(en) gelopen worden?
Het is mogelijk 1 avond mee te lopen. Dit kan alle dagen. Dagmedailles worden uitgereikt op vrijdagavond. Een dagkaart kost € 2,50 (voorverkoop) en kost € 3,- tijdens het evenement.

Waarom is de starttijd zo vroeg?
Aan de avondvierdaagse doen veel jongeren mee die de dag erna weer naar school moeten. Wij willen niet dat de eindtijd te laat wordt. Daarom is er voor gekozen de starttijd om 18.00 uur te houden. Hierdoor kan iedereen weer op tijd thuis zijn.

De laatste avond start de 5 km om 18.30 uur en de 10 km om 17.30 uur, waarom is dit?
Dit heeft te maken dat de deelnemers aan de 5 en 10 kilometer ongeveer gelijktijdig in het centrum finishen.

Wat te doen bij onweer?
Bij onweer zo snel mogelijk een overdekte schuilplaats (huizen, boerderijen, schuren, etc.) zoeken. Als er geen overdekte schuilplaats voorhanden is, dan zoeken de deelnemers het beste een greppel op of ander laaggelegen gebied op om te schuilen. Schuilen onder een boom of bij een lantaarnpaal is niet veilig! Indien de weersvoorspelling aangeeft dat het zou kunnen gaan onweren is het mogelijk dat er een avond wordt afgelast. Dit wordt altijd gecommuniceerd via website, social media en nieuwsbrief.

Wat te doen na onweer?
Wanneer het onweer wordt verwacht dan wordt de tocht voor die avond geannuleerd. Indien er onverwachts onweer opkomt, dan keren de groepen ná het onweer direct terug naar de startlocatie.