Avondvierdaagse Bolsward


In 2024 wordt de avondvierdaagse van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juni  gelopen.

 

Bekijk de foto's van 2023

 

Avondvierdaagse 2023 enorm succes

Afgelopen week is een prachtige editie van de avondvierdaagse in Bolsward gelopen, met een recordaantal deelnemers en een aantal nieuwe routes. Meer dan 800 deelnemers hebben vrijdagavond hun medaille in ontvangst genomen in het centrum van Bolsward. Dit onder begeleiding van vele ouders en andere begeleiders.

 

De week begon dinsdagavond met de weilandroutes tijdens de Campina-dinsdag. De deelnemers liepen door de weilanden waar ze weidevogels konden spotten. Boer Wietze en Campina hebben een biologisch zuivel uitdeelpunt verzorgd. Dit jaar kon stadsdraaiorgel Ome Romke gelukkig ook weer aanwezig zijn voor de muzikale begeleiding.

 

Tijdens de Groenoord-woensdag zijn er twee nieuwe routes gelopen. Met de 5 km route 'Boalsert mar dan Oars' liepen de deelnemers door diverse gebouwen en moesten al lopend een codewoord kraken. De deelnemers mochten door het Weeshuis, de Sint Franciscusbasiliek, De Tiid, Gleibakkerij en het terrein en gebouw Scouting Jambowa lopen. De 10 km werd deze dag met 2 bussen van ITS reizen afgezet in Wommels.

 

Er zijn twee bekende routes gelopen op de handje-klap-Jumbo-donderdag. Met prachtig weer ging de 5 km via de Cnossenlaan richting Nijland. Daar kwamen de deelnemers de 10 km tegen die over Hartwerd aan kwam lopen. Voor de kinderen een populaire route waar veel high-fives werden uitgedeeld.

 

Dit jaar kon tijdens de laatste zeer warme avond, de MHB-vrijdag, eindelijk de nieuwe weilandroute worden gelopen. Deze 10 km route liep eerst naar het Laerd en Saerd (Wolsum) en ging daarna dwars door de weilanden richting Boer Jitte Huitema nabij Tjerkwerd. De lopers werden hier met een pontje overgezet naar de overkant zodat ze Bolsward konden binnenlopen. Ten hoogte van de kaatsvelden kwamen de 5 en 10 km samen waarna ze gezamenlijk het centrum van Bolsward binnenliepen waar ze werden ontvangen onder muzikale begeleiding van Hollandia. In samenwerking met de fietselfstedentocht en diverse boeren en particulieren hebben we deze avond verschillende watertappunten kunnen regelen zodat alle lopers voldoende te drinken hadden.

 

Een zeer succesvolle editie, waar veel boeren, verenigingen, bedrijven en vrijwilligers aan mee hebben geholpen.

 

 

 

Onze sponsors